Groep 8 naar Het Kindervragenuur van de Tweede kamer!

Het Kindervragenuur is een jaarlijkse traditie, die georganiseerd wordt rondom de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Het Kindervragenuur vond plaats op dinsdag 19 november 2019. Kinderen uit groep 7 en 8 krijgen dan de kans om in het hart van de democratie een vraag te stellen aan ministers en staatssecretarissen. Uit heel Nederland zenden kinderen uit groep 7 en 8 vragen in en de klas met de beste vragen wordt uitgenodigd. Groep 8 van Al Amana Zeist was gekozen! De klas had de volgende vraag gesteld: ‘Waarom zit er zoveel plastic verpakking om de producten die we kopen?’

 

De groep had zich uitstekend voorbereid op het thema “democratie en burgerschap”. Na het bezoek zijn ze daar ook mee doorgegaan. De kinderen vonden het ontzettend leuk om daar te zijn. We zijn enorm trots op hun inbreng tijdens het kinder-vragenuurtje!

Klik hier om op de website van nos.nl de video te bekijken