Basisschool Al Amana haalt 32.420 euro op voor goede doel!

Onze leerlingen hebben in de Ramadan  €32.420 opgehaald voor weeshuis Darelhouda en stichting Riforest. Dinsdag 9 juni is dit feit feestelijk gevierd. Het eindbedrag is onthuld door de leerlingen en de schoolleider overhandigde de cheques aan de goede doelen.

Groep 1/2 A had de hoogste opbrengst van de hele school en kreeg een presentje en een workshop van Riforest. Juf Fouzia Loukili en juf Houda Channa (projectleidsters Ramadanactie) begonnen de actie met een streefbedrag van €9000,-. Al binnen twee dagen was dit bedrag binnen.

‘‘Als nieuwe islamitische basisschool in Zeist willen wij graag vanuit onze identiteit, een positieve bijdrage leveren aan een betere wereld,’’ zei juf Fouzia. Daarnaast is de Ramadanactie in het leven geroepen, omdat de Ramadan in het teken staat van bezinning, eenheid en saamhorigheid van de mensheid. Hierbij speelt liefdadigheid een grote rol en is in tijden van corona harder nodig dan ooit.”

Maryam, oprichtster van weeshuis Darelhouda voegde toe ‘‘De slogan van Al Amana is: Elke leerling telt. Maar middels deze actie hebben jullie laten zien dat elk kind telt, dank jullie wel!’’.