Wij drinken alleen water op school: Lekker en gezond!

 

Op 13 januari 2020 vond op Al Amana locatie Ede Zuid een bijzondere gelegenheid plaats:

De opening van de overgang naar het drinken van water op school.

Omdat de school hiermee één van de eerste scholen in Ede was, hebben verschillende gasten deze opening bijgewoond, waaronder wethouder Leon Meijer en de pers.

De voordelen van water drinken en de nadelen van suikerdranken zijn bij de kinderen nogmaals onder de aandacht gebracht. Veel kinderen gaven aan er al helemaal gewend aan te zijn alleen maar water te drinken op school. Voor een bijzondere gelegenheid is het dan extra leuk en lekker om iets zoets te drinken. Een aantal kinderen moet er nog een beetje aan wennen, wat heel normaal is. De waterbidon, die alle kinderen vandaag hebben gekregen zal hierbij wellicht helpen.

Na de formele opening heeft de pers interviews afgelegd bij kinderen, teamleden en de wethouder, die scholen vanuit de gemeente stimuleert om kinderen water te laten drinken in plaats van zoete drinken. Ook is er gefilmd en zijn er foto’s gemaakt.

Maar er staat nog meer op de planning. Al Amana Ede Zuid probeert als school een watertappunt op het schoolplein te laten plaatsen. Daarnaast wil Al Amana Ede Zuid dit schooljaar het vignet ‘Gezonde School’ behalen. Voor het grootste deel voldoet de school al aan de voorwaarden hiervoor.

Via onderstaande links komt u terecht bij het artikel en de TV uitzending over deze bijzondere gelegenheid.

Artikel:

https://www.ad.nl/ede/limonade-en-frisdrank-in-de-ban-kinderen-op-edese-school-mogen-alleen-maar-water-drinken~a1f8682e/  

TV-uitzending:

https://www.youtube.com/watch?v=tKu0Yg_lZKg

Laat een reactie achter