KWG Gezonde school

KWG Gezonde school

Al Amana Goudenstein op gezonde tour!

Al Amana Goudenstein heeft het landelijk vignet Gezonde School met het thema Voeding behaald. Om het thema Voeding ook dit jaar goed te integreren in ons lesprogramma hebben we in de week van 21 september een projectweek gestart. Tijdens deze week zullen we sporten en leren over voeding en wat het met ons lichaam doet. Ook hebben we in deze projectweek gevierd dat we het vignet hebben behaald en zullen handelen naar een Gezonde School.

Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. Middels dit vignet wil de school aan leerlingen en hun ouders laten zien dat zij de gezondheid van leerlingen en leerkrachten erg belangrijk vindt. Werken aan gezondheid op school loont; het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl.

Dit jaar zal Al Amana Goudenstein inzetten op beweging en sport. Zo willen we beter worden in bewegend leren en zijn wij een challenge aangegaan: The Daily Mile. Dit houdt in dat we minimaal 3x per week een ‘mile’ (ongeveer 1,6 km) gaan lopen/joggen of rennen. Samen met organisatie EAT-Write kijken we naar hoe wij de gezondheid van leerlingen nog beter kunnen maken.

Het vignet Gezonde School is een initiatief van twintig landelijke gezondheidsorganisaties. Wilt u meer weten over het vignet Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

Wilt u meer weten over gezonde voeding, neem dan een kijkje op www.voedingscentrum.nl