Fysiotherapie

Is het u wel eens opgevallen dat uw kind anders beweegt dan leeftijdsgenootjes? Is hij/zij onhandiger, valt vaker, stoot vaak dingen om? Of kan uw kind niet goed meekomen op een sport en wordt hij/zij vaak als laatste gekozen bij schoolplein spelletjes en tijdens de gymles? Dit zijn mogelijke problemen in de grove motoriek. Hiernaast kan het ook zijn dat uw kind meer moeite heeft met veters strikken, knopen dichtdoen van kleding, vouwen, knippen, kleuren en schrijven. Dit zijn problemen in de fijne motoriek. Kinderfysiotherapie kan uw kind een zetje in de juiste richting geven, om beter en met meer plezier te bewegen. 

Voor uw kind is aanpakken van deze problemen van groot belang, want hoe eerder problemen gesignaleerd en behandeld worden, hoe minder groot de achterstand zal zijn t.o.v. leeftijdsgenootjes en hoe sneller deze afstand weer ingehaald kan worden. Daarom is onze vraag aan u: herkent u sommige bovengenoemde problemen? Geef dit z.s.m. door aan de groepsleerkracht van uw kind voor een kinderfysiotherapeutisch onderzoek. Onze school werkt samen met Kinderfysiotherapie Ede- Veldhuizen. 

Kinderfysiotherapie op school wordt onder een aantal voorwaarden vergoed door de verzekeraar.

De eerste afspraak vind plaats met u er bij, dus met ouder en kind, op school.  Met uw toestemming kunnen de vervolgafspraken wel onder schooltijd plaatsvinden zonder uw aanwezigheid.

Voor vergoeding is een verwijzing van de huisarts nodig, waarop staat dat er sprake is van een motorische achterstand. Ook moet u het legitimatiebewijs van uw kind laten zien. Beide kunt u meenemen naar de intake.